mat, til, din, kattunge

Mat til din kattunge

Det er ikke alltid like lett å vite hva du skal gi av mat til din kattunge. Her er noen tips om mat og foring.

Hvis du er den stolte eier av en søt og kosete liten kattunge, er det viktig for deg å vite hvordan du mate den riktig. Tross alt har kattungen å få riktig ernæring nå så det kan vokse opp til å bli sterk og sunn.

Best mat til kattungen: Morsmelk gra kattemor

I løpet av de ti første ukene av livet, er det avgjørende for kattungen å mate fra sin mors melk. I løpet av denne perioden, vil kattungen også vokse betydelig. Faktisk de fleste kattunger veier rundt tre gram ved fødselen og få de ½ gram hver dag. Innen de når de ti uken merke, de fleste kattunger veier rundt to pounds - det er en full ti ganger hva de veier når født. Hvis den gjennomsnittlige menneske barnet skulle vokse dette raskt, han eller hun ville være om lag 80 pounds når bare ti uker gammel!

Fast føde til katten

Når kattungen er tre til fire uker gamle, kan du begynne å introdusere fast foods. Kattungen sin mors melk bør fortsatt være den primære matkilde, men tørrstoff bør tilbys også. Siden kattungen fremdeles ikke vil ha alle sine tenner og vil ha en øm mage, bør du feste med hermetisert mat når første innføring av faste stoffer. Innen kattungen når ti uker gammel, kan du starte avvenning det fra sin mor melk og fôr mer og mer stoff.

Mat når avvenning er fullført

Når kattungen er fullt avvent fra sin mors melk, er det viktig for deg å opprettholde et riktig balansert kosthold. Dette inkluderer å gi kattungen med protein, mineraler og vitaminer. Hvis du kjøper kommersiell kattemat for kattungen, pass på å kjøpe mat som er spesielt formulert for kattunger. På denne måten kan du være sikker på at det har riktig ernæring tetthet. Noen av de viktigste næringsstoffene å inkludere i kattungens kosthold inkluderer:

Viktig mat og næring til kattunger inkluderer

Kalsium, essnsielle fettsyrer, fosfor, vitamin A, vitamin D, taurin, tiamin, sink.

Selvfølgelig har den maten du mate kattungen til å smake godt. Ellers kan kattungen skru opp sin nese til maten, og kanskje ikke får riktig ernæring. Hvis du tar skritt for å gi kattungen med en rekke ulike matvarer, vil dette også bidra til å forhindre at kattungen fra å vokse til en kresen eater.

Som kattungen blir eldre, bør du også prøve å variere hvilke typer mat som du strøm til den. Snarere enn fôring bare tørr mat eller bare hermetikk, veksle mellom to eller tilby en bit av hver type mat hver dag. Du kan også mate tørrfôr til kattungen som er myknet med litt varmt vann for å gjøre det lettere for kattungen å spise den. I tillegg kan du mate kattungen så mye som den ønsker å spise opp før det er cirka åtte måneder gammel. Kattungen vokser raskt og trenger mye næring for å hjelpe den vokse! Husk på å gi din kattunge den mat den fortjener.Kattunger
Kjøp kattunger
Fødsel av kattunger
Mat til din kattunge
Stell av kattunger
Hvordan gjøre hjemmet trygt for din katt
Katt eller kattunge
Trening og oppdragelse av kattunger
Nye kattunger
Sykdommer for katt
Løskatter og kattunger
Kjøp en rasekatt
Toalett trening for katter
Kattunger til salgs på internett© 2017 Kattunger.com – Kattunger