stell, av, kattunger

Stell av kattunger

Stell av katter og kattunger er det ikke alle som tar like seriøst. De pleier seg selv, ikke sant - eller?

De fleste veterinærer anbefaler at kattunger bli vaksinert mot vanlige sykdommer som begynner på 2-3 måneders alder. Kombinasjonen vaksinasjon beskytter mot Feline viral rhinotracheitis (FVR), Feline calicivirus og Feline panleukopenia og er derfor kalt FVRCP. Dette inoculation gis ved 8 uker og 12 uker med en tredje FVRCP og rabies inoculation på 16 uker. Katter kan steriliseres eller kastrerte på ca 7 måneders alder. Mange veterinærer vil spay eller kastrere kattunger så unge som 7 uker og veier minst 2 pounds (ca. 1 kg), i praksis er særlig vanlig hos dyr tilfluktsrom. Slike tidlige spaying synes ikke å ha noen langsiktig helserisiko for katter, og kan også være hannkatter. Kattunger bør også ormekur mot roundworms på ca 4 uker.

Kattunger krever en høy-kalori diett som inneholder mer protein enn diett av voksne katter. Fra avvenning til ca ett års alder bør de fôres en diett som er spesielt formulert for kattunger. Foreldreløse kattunger for ung til å spise fast føde kan bli matet katten melk erstatning formel annenhver fire timer. Kattunger bør ikke fôres kumelk, fordi det ikke gir alle de nødvendige nutrients.Cats er generelt intolerante av sukker i kosten og begge sukrose (bord sukker) og laktose ikke er fordøyd og forårsake bløt avføring eller diaré. Foreldreløse kattunger som ikke vannlating eller avføring må stimuleres til å gjøre det etter hvert måltid ved å gni med en varm, fuktig vaskeklut ved foten av ryggraden sin der halen begynner. Dette er avgjørende for kattungens overlevelse.

Hand-steilet kattunger pleier å være svært hengiven og mer avhengig av menneskene som voksne, men kan også vise volatile humørsvingninger og aggresjon. Hvis en kattunge utvikler diaré, er det best å søke råd fra en veterinær. Kattungen kan være nødvendig å de-ormekur med en de-Wormer på 6-8 uker gamle, og deretter igjen 2 uker senere.Kattunger
Kjøp kattunger
Fødsel av kattunger
Mat til din kattunge
Stell av kattunger
Hvordan gjøre hjemmet trygt for din katt
Katt eller kattunge
Trening og oppdragelse av kattunger
Nye kattunger
Sykdommer for katt
Løskatter og kattunger
Kjøp en rasekatt
Toalett trening for katter
Kattunger til salgs på internett© 2017 Kattunger.com – Kattunger